15 september 2011

Black Beauty dag!

Het is altijd zo leuk als ik tijdens een workshop allemaal honden van dezelfde fokker krijg! Zo ook deze donderdag.Drentse Doodles met hun vrouwtjes
Ik had het genoegen om de black beauties van fokster Marion Klomp op tafel te hebben, vergezeld door hun vrouwtjes Linda, Caroelin en Astrid.  Stuk voor stuk enthousiaste leuke  dames met ontzettend veel liefde voor hun Doodles, die er echt waar als twee druppels water uitzagen als Barbets: qua vacht, qua bouw, qua karakter. Zo leuk!

Noara had haar broer en zus al een tijdje niet gezien en was oh zo blij en speels; een genot om naar te kijken. Maar wat een vacht! Linda houdt van lang, net als vele Doodle baasjes en had Noara in 11 maanden niet laten knippen. Met alle gevolgen (klitten, viltplekken, veel te lange vacht waar scharen in zoek raakten en oren die nodig uitgeplukt moesten worden) van dien. Daar kwam ze achter. Met veel geduld is ze aan het ontklitten gegaan.

Ook Boyd zat behoorlijk in de klit en Astrid moest er flink aan trekken (niet letterlijk natuurlijk). Omdat ik een vervilte vacht niet met de opzetkam kan inkorten hebben we alles moeten knippen en hoewel de honden na afloop van de workshop nog niet volledig uit de klit waren (maar de dames handige tips hebben gekregen om daar thuis verder mee aan de slag te gaan) zagen ze er toch een stuk netter uit dan toen ze kwamen. En de dames waren trots en superblij met alle tips, ervaring en het eindresultaat. Moos stond de hele dag keurig stil op tafel en sloeg het gehele tafereel gade. Haar vacht was klitvrij, waardoor we er prima met de effileerschaar doorheen kwamen en Caroelin met een mooi getrimde hond weer huiswaarts ging. Het trimmen van de koppen was voor alledrie de dames een eureka! moment. Nu weten ze precies waar ze op kunnen letten, hoe ze de hoofden er niet te kort, niet te spits, maar rond, vol, vriendelijk, nonchalant en vooral natuurlijk kunnen laten uitzien. Hoe ze de oren op een niet schadelijke, zachte wijze kunnen uitplukken. Kortom: deze super gezellige, leuke, leerzame dag was een schot in de roos!

Dank meiden, voor jullie enthousiasme, leergierigheid, lol en doorzettingsvermogen. De Doodles hebben een goede aan jullie. Heel veel succes met het zelf trimmen en bijhouden en graag tot ziens!

Groetjes, Wanda

Reactie van een van de deelnemers:

Hoi Wanda,

Wat een superleuke dag. Wat de dag zo leuk maakte was dat wij met 3 Drentse Doodles waren uit t zelfde nest. Het was net een eeneiïge drieling. Alledrie de doodles hadden megalang haar en de baasjes geloofden dan ook niet dat er eind van de dag een prachtig kort gekapte hond tevoorschijn zou komen. Eerst de honden maar s goed klitvrij maken en lekker borstelen. Daarna kon de klus beginnen. Een beetje wennen in het begin want ja…….. zal ik wel of zal ik niet die schaar erin zetten. Gelukkig geeft Wanda je genoeg zelfvertrouwen om gewoon aan de slag te gaan.

Toen tijdens de lunch de honden even los mochten zag je zowaar al 3 mooie half gekapte honden. Dat inspireerde enorm om verder aan de slag te gaan. Na de lunch gingen we met de kop aan de slag. Heel moeilijk. Hier heeft Wanda iedereen echt enorm geholpen door de juiste aanwijzingen te geven. We moesten het natuurlijk wel zelf doen.

Om 17.00 uur waren de honden zo goed als klaar. We kregen nog wat tips mee om de honden thuis te finetunen.

Het was een leerzame leuke dag. Ik heb genoeg vertrouwen gekregen om voortaan zelf aan de slag te gaan.

Groet Astrid

 

 

 

 

 

 

 

 


Warning: Use of undefined constant TESTER - assumed 'TESTER' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/incredible/domains/waterhondentrimster.nl/public_html/wp-content/themes/waterhonden/functions.php on line 24