18 oktober 2011

Lagotto pup Gaya voor het eerst in de trimsalon

Vandaag mochten we ons in de trimsalon verheugen op de komst van Lagotto pup Gaya.
Omdat veel Lagotto pups onzeker, terughoudend en angstig zijn is het voor ons altijd weer afwachten hoe een “nieuwe” Lagotto  pup zich op tafel zal gedragen. Zeker als de vacht behoorlijk in de klit zit, zoals bij Gaya het geval was.

Met een leeftijd van 8 maanden jong is Gaya volop aan het puberen en bij een Lagotto pup die niet consequent en met de nodige discipline en gewenning is opgevoed kan dit grote problemen geven. Echter Gaya was een voorbeeldig hondje! Ondanks dat ze het borstelen niet leuk vond (geen wonder met al die klitten), heeft ze me niet één keer geprobeerd te bijten en beperkte haar weerstand zich tot wat gepiep en gekreun (niet onbekend bij Lagotti die middels zich “zielig” te gedragen vaak onder in hun ogen “vervelende” situaties zoals borstelen proberen uit te komen…wat ze bij veel baasjes lukt).

Na verloop van tijd hield Gaya zich stil en liet ze zich het trimmen welgevallen. Omdat haar vacht op meerdere plekken vervilt was had ik twee opties: met een korte scheerkop onder het vilt doorscheren met een schrikbarend effect tot gevolg of veel energie stoppen in het ontklitten en mooi in model knippen met een superschattig beertjes uiterlijk tot gevolg. Uiteraard koos ik voor het laatste en na een paar uur stond Gaya in vol, prachtig beertjes ornaat weer op de grond, klaar om met het vrouwtje huiswaarts te keren, thuis op de grond neer te ploffen en laaaaaaang te gaan slapen.

Een volgende keer krijg ik Gaya weer op tafel, maar dan voor een workshop. Ik zie er nu al naar uit!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Warning: Use of undefined constant TESTER - assumed 'TESTER' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/incredible/domains/waterhondentrimster.nl/public_html/wp-content/themes/waterhonden/functions.php on line 24