Goed gereedschap is het halve werk!

Dit geldt zeker voor het hondentrimvak. Met een botte schaar kom je niet ver en met een borstel met te korte naalden borstel je maar al te gemakkelijk over de klitten in plaats van door de klitten heen. Als je je eigen hond wilt gaan trimmen zijn er enkele tools die ik je zeker kan aanbevelen. De trimmaterialen die we in de trimsalon gebruiken zijn van een professionele kwaliteit en niet verkrijgbaar in de dierenspeciaalzaak.

keurige Barbet

Al deze materialen en meer kun je bij bestellen op mijn webshop DogComfort.nl tegen een gunstige prijs, zodat je er tijdens de workshop meteen mee aan de slag kunt.

Borstel: belangrijk is dat de borstel lange naalden heeft, zodat je daadwerkelijk de huid raakt tijdens het borstelen. De beste borstel die je kunt hebben (en die wij ook in de trimsalon gebruiken) is een Les Poochs borstel. Deze zijn moeilijk verkrijgbaar (worden geïmporteerd vanuit Engeland) en erg duur (ca. € 95,00), maar kan ik je goedkoper aanbieden wegens bulkinkoop. De borstel komt in twee formaten: breed (voor grote honden of grote oppervlakken, zoals de rug) en smal (voor kleine hondjes of kleine oppervlakken, zoals de onderbenen of oksels). Ik verkoop alleen de brede, die ik voor de hele hond gebruik.

Grove kam: om er zeker van te zijn dat je alle klitten uit de vacht geborsteld hebt kun je de vacht doorkammen met een grove kam. Pas als dit soepel gaat, is de hond klitvrij en kun je beginnen met knippen.

Voetenschaartje: Om de haartjes tussen de voetzooltjes netjes weg te kunnen knippen, zonder met de punt van de schaar in de voetzooltjes te prikken kun je een speciaal voetenschaartje met stompe punt kopen. Ben je zonder vrees en heb je een vaste hand, dan volstaat een gewone kleine rechte schaar.

Tondeuse met opzetkammen: een voor de vacht van een waterhond onmisbare tool; werkt snel en efficiënt (mits de vacht klitvrij is) en met behulp van de opzetkammen kun je zelf de lengte van de vacht bepalen. Bovendien veel goedkoper dan een tondeuse, waarbij je alle kopjes los moet kopen.

Rechte schaar: voor het knipwerk zelf is een scherpe rechte schaar onontbeerlijk. Hierin is de keuze enorm, maar de prijs/kwaliteit verhouding niet altijd even best. Ik kan je een goede, professionele schaar aanbevelen tegen een redelijke prijs.

– Ontklitter: Je tweede beste maatje in huis! Een vernuftig dingetje om snel, gemakkelijk en pijnloos losse klitten te verwijderen. Ik ben helemaal om!

– Trimtafel: Als je ervoor kiest om je hond voortaan zelf te trimmen is een goede, verstelbare trimtafel onontbeerlijk. Garandeert het stilstaan van je hond, zorgt ervoor dat je overal bij kunt, zonder dat je je lichaam hoeft te forceren. Voor wie plek heeft: een onmisbare tool!

Middenmaat Effileerschaar: deze schaar is ideaal voor de vacht van een waterhond; werkt heel subtiel, geeft een perfect strakke afwerking en als je hiermee per ongeluk verkeerd knipt is het effect gemakkelijk te herstellen.

Waterblazer/blower: niet alleen een ideale tijdbespaarder voor het drogen van je hond na het wassen, ook als je hond natte poten heeft, gezwommen heeft of te vies is om het huis in te gaan kun je de blower gebruiken om het haar in een mum van tijd relatief schoon en droog te krijgen. Ook ideaal om de vacht tussen de wasbeurten door even flink schoon te blazen (let echter op waar je dit doet; het vuil spat letterlijk uit de vacht)

Honden shampoo: omdat de huid van een hond een andere PH-waarde heeft dan die van een mens is het belangijk om je hond met een speciale honden shampoo te wassen. Na vele jaren diverse merken uitproberen maken wij inmiddels gebruik van een goede, goedschuimende shampoo, geschikt voor elke soort vacht, met een prettige, niet te aanwezige geur.


Warning: Use of undefined constant TESTER - assumed 'TESTER' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/incredible/domains/waterhondentrimster.nl/public_html/wp-content/themes/waterhonden/functions.php on line 24