Wat leer je tijdens de trimworkshop?

Tijdens de trimworkshop leer je stukje bij beetje hoe je je eigen Waterhond trimt en voortaan zelf kunt bijhouden.

Terwijl ik naast je sta vertel en toon ik je

 • Hoe je de oren uitplukt en waarom
 • Hoe je de voetjes uitknipt en waarom
 • Hoe je de nagels knipt, zonder het leven te raken
 • Welk trimgereedschap het beste resultaat geeft op de vacht van JOUW hond
 • Waar je op moet letten bij het borstelen van de hond (extra klitgevoelige delen)
 • Hoe je klitten onzichtbaar kunt verwijderen en hoe je ze kunt voorkomen
 • Waar je op moet letten bij het wassen en drogen van de hond (let op: vanwege de beperkte tijd worden de honden zelf NIET gewassen. Dit leer je tijdens de puppy gewenningsworkshop!)
 • Hoe je het hoofd zodanig in model kunt knippen dat het karakter van je hond het beste en mooiste naar voren komt, volgens de officiële trimstandaard
 • Hoe je de ogen op natuurlijke wijze vrij knipt (dus zonder duidelijke knipsporen)
 • Hoe je een mooi nonchalant, natuurlijk model kunt trimmen
 • Hoe je omgaat met een gecastreerde of gesteriliseerde vacht

En alles wat je maar wilt weten….

Wat levert het volgen van een trimworkshop je op?

Naast alles wat je tijdens de trimworkshop leert, biedt het zelf kunnen trimmen van je Waterhond zoveel voordelen.

Hoe zou jij het vinden om:

 • NOOIT meer ontevreden van de trimsalon terug te komen, omdat de trimster je hond geschoren heeft, als een poedel heeft geknipt of als trim experiment heeft gebruikt, omdat ze geen ervaring heeft in het trimmen van Waterhonden?
 • Zelf de verantwoordelijkheid voor het welzijn en uiterlijk van je hond in handen te kunnen nemen?
 • Zelf te kiezen wanneer, hoe en hoe lang je je hond trimt?
 • Zelf quality time met je hond door te brengen, haar te leren aanvoelen en te geven wat zij nodig heeft?
 • Zelf de leiderschapsrol aan te kunnen nemen en je band met je hond te versterken elke keer dat je haar trimt?
 • HEEL VEEL geld aan trimkosten te besparen door je Waterhond zelf elke twee maanden bij te houden, zonder afhankelijk te zijn van een hondentrimmer?
 • Jezelf te overstijgen door dingen te doen die je voorheen voor onmogelijk hield?

Wat kost het je op de korte en lange termijn als je GEEN workshop volgt?

Zodra je een pup in huis neemt ben je als baasje verantwoordelijk voor haar welzijn. Wegens onwetendheid worden veel Waterhonden pas getrimd als het al veel te laat is. Dit resultaat in de meeste gevallen tot een kaal geschoren hond, omdat de trimmer met de vele klitten geen raad weet. Dit is vervelend voor jou, maar denk je eens in wat het met je hond doet? Een kaalgeschoren vacht mist de bescherming tegen kou en regen, stelt de huid letterlijk bloot aan weersinvloeden, allergieën enz. In de zomer zal de huid gemakkelijk verbranden, in de winter is het niet beschermd tegen de kou, nattigheid en sneeuw. Kaal scheren gebeurt met zo’n korte scheerkop die als het ware het vilt van de vacht weg duwt, waarbij gemakkelijk wondjes kunnen ontstaan.
Een vacht die niet geschoren wordt, nooit geknipt wordt en zo lang mogelijk wordt gelaten, zal dood, dof en draderig worden, klitten ontwikkelen die na het nat worden een viltlaag om het lichaam vormen, waardoor er geen zuurstof meer bij de huid kan komen met alle geur, stof, hygiënische, allergische en huidproblemen van dien. Bovendien kan je hond zich door het vilt dat een harnas vormt om het lichaam heen niet gemakkelijk meer bewegen, waardoor haar levensvreugde aanzienlijk afneemt. Een baasje die stapeldol op haar Waterhond is, wil dit niet voor haar lieveling!

Wat kost het je letterlijk in geld?

Omdat Waterhonden, met hun dubbele vacht nu eenmaal een van de meest onderhoudgevoelige vachten onder alle hondenrassen hebben is het een must om ze uiterlijk elke twee maanden naar een hondentrimsalon te brengen om de vacht klitvrij en gezond te houden. De uurtarieven van een hondentrimmer variëren van € 35,00 tot € 60,00 per uur, dus laten we voor de beeldvorming even uitgaan van een gemiddelde van € 45,00 per uur.
Het optimaal trimmen van een Waterhond neemt zonder wassen en drogen wel 3 uur in beslag. Met wassen en drogen kom je al snel op 4,5 uur, zeg voor de beeldvorming 4 uur. Dat is 4 x € 45,00 = € 180,00 per trimbeurt. Omdat de meeste hondentrimmers dat wel heel veel geld vinden zullen ze beknibbelen op hun uurtarief en waarschijnlijk op een totaalbedrag van uiterlijk € 150,00 uitkomen (afhankelijk van of ze gediplomeerd zijn of niet en wel of niet zwart werken)
Elke twee maanden € 150,00 betekent een investering van maar liefst € 900,00 per jaar. Ervan uitgaand dat je hond ca 15 jaar oud zal worden kost alleen de regelmatige vachtverzorging van je Waterhond je al een slordig fortuin van € 13.500,00 per hond!
Stel je voor dat je meerdere Waterhonden hebt! Hoe fijn is het dan om al dit geld te kunnen besparen door te investeren in het volgen van een Waterhondentrimster trimworkshop?

Kan ik na het volgen van de workshop ECHT zelf mijn Waterhond trimmen?

Trimmen leer je enkel en alleen door het te DOEN!!!

Daarom heb ik het gehele trimproces in hapklare brokken opgedeeld, zodat we per onderdeel samen aan de slag kunnen. Nadat ik een deel heb voorgedaan, laat ik je zelf aan de slag gaan, terwijl ik je tips geef over hoe je het trimmen van je hond het beste aan kunt pakken. Omdat ik de stappen zo eenvoudig heb gemaakt kan IEDEREEN zijn hond leren trimmen. Zelfs de meest onzekere deelnemer zal merken dat ‘ie veel meer kan dan hij/zij van te voren dacht en IEDEREEN gaat met een prachtig getrimde hond naar huis!

Hoeveel kost het volgen van een trimworkshop?

Vanwege een optimale verdeling van de aandacht geef ik de workshops aan maximaal twee deelnemers per keer. Zo hebben beide deelnemers genoeg bewegingsruimte en is er volop gelegenheid om elke deelnemer de aandacht en begeleiding te bieden die hij/zij verdient en die leidt tot een mooi eindresultaat.

Omdat ik slechts twee deelnemers per keer kan hebben, zijn mijn prijzen navenant.
Wie bij mij een workshop volgt, gaat voor ervaring, kwaliteit, persoonlijke aandacht, authenticiteit, enthousiasme en het beste voor zijn of haar Waterhond. Ik bied je alles dat ik ben, heb en weet, omdat dat de enige manier is waarop ik kan en wil werken en blijf continu aan mezelf en mijn aanbod werken, zodat ik altijd het beste van mezelf kan bieden. Simpelweg omdat ik dat mijn klanten, hun honden en vooral ook mezelf waard vind!

Vind jij het je Waterhond en jezelf ook waard? Dan heten Joy en ik je van harte welkom!

Prijzen

 • Trimworkshop (2 deelnemers per keer, prijs per deelnemer, per hond)
  – Regular:  € 275,00
  – Premium: € 350,00 (incl proff trimset t.w.v. € 110,00)
  – All Inn: € 1150,00 (incl. alle trimmaterialen die je nodig hebt, zodat je thuis meteen zelf aan de slag kunt)
 • 1 op 1 workshop (voor als je een hele dag exclusief (samen met je partner) met mij aan je Waterhond wilt werken, op een dag die JOU het beste uitkomt, buiten de workshop agenda om)
  – Premium: € 700,00 (incl proff trimset t.w.v. € 110,00)*
  – Exclusive: € 1500,00 (incl. alle trimmaterialen die je nodig hebt, zodat je thuis meteen zelf aan de slag kunt)Let op: op zaterdagen geldt een weekendtoeslag van € 50,00*

Deze prijs is inclusief:

 • Professionele basis trimset t.w.v. € 110,00, bestaande uit een ontklitter, grove kam, rechte schaar, oorpoeder een nageltang), nodig voor de basis vachtverzorging van elke Waterhond
 • Onbeperkt koffie, thee en lekkers
 • Totaal verzorgde luxe lunch, waarbij rekening gehouden wordt met jouw eetwensen
 • Professioneel trimschema om thuis meteen aan de slag te kunnen
 • Een mooi souvenir van een unieke, leuke dag!
 • Expertise en persoonlijke aandacht van een ervaren, gespecialiseerde hondentrimster
 • Gebruik van en mogelijkheid tot aanschaf met workshopkortingen van de beste kwaliteit professioneel trimgereedschap en trimmateriaal, speciaal geselecteerd voor de vacht van JOUW hond
 • Professionele, sfeervolle, kwalitatieve werkruimte en entourage
 • Goody bag met leuke extra’s voor jou en je hond
 • De hele dag door maak ik foto’s die je achteraf van me ontvangt
 • Vaste klanten korting op mijn webshop DogComfort.nl
 • Heel veel gezelligheid onder Doodle & Waterhonden liefhebbers
 • Een leuk dagje uit, waarmee je op termijn veel geld bespaart op trimkosten
 • Een hele dag samen met je hond: versterkt de baas/hond relatie
 • Een hoofd vol met nieuwe inzichten en praktische toepassingsmogelijkheden over de vachtverzorging van je hond
 • Centraal in het hartje van Nederland!
Aan het einde van de dag ga je met een nette, zelf geknipte hond naar huis en kun je trots zijn op het eindresultaat!

Kijk hier voor de beschikbare data en schrijf je in!
Wil je liever een 1 op 1 workshop volgen? Neem dan even contact met me op voor het inplannen van een datum.

Deze prijzen gelden voor klitvrije honden. Een dag leren ontklitten en modelleren kost € 850,00 voor 1 hond (dit is incl. trimset t.w.v. € 150,00)


Warning: Use of undefined constant TESTER - assumed 'TESTER' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/incredible/domains/waterhondentrimster.nl/public_html/wp-content/themes/waterhonden/functions.php on line 24