Wanneer is de vacht knipklaar?


Lagotto pups na allereerste trimbeurt

Het ondergaan van een trimbeurt kost elke hond veel energie. Een hond die regelmatig een trimbeurt krijgt zal hier minder moeite mee hebben dan een hond die af en toe thuis geborsteld wordt, maar slechts twee keer per jaar naar de trimsalon gaat. Omdat de vacht van een Waterhond of Doodle nu eenmaal veel onderhoud vergt is het belangrijk om je hond zo snel mogelijk te laten wennen aan het ondergaan van een trimbeurt. Hoe eerder je je hond laat wennen, des te meer profijt zul je er later van hebben.

Het beste is om je puppy met ca. 15 weken een zogenaamde puppy gewenbeurt te laten ondergaan. Tijdens deze beurt leert de pup hoe het is om langere tijd op tafel te staan, terwijl er iemand aan haar lichaam en vacht rommelt, hoe het is om in bad te gaan en grondig gewassen te worden. Wordt de pup blootgesteld aan de waterblazer en fohn (wat best een enge eerste ontmoeting is), aan het optillen en uitknippen van de pootjes enz, enz. Hoe meer de pup van huis uit al gewend is aan regelmatig borstelen, wassen/drogen, pootjes optillen, kopje vasthouden, tandjes kijken en dergelijke, des te minder stressvol de eerste trimbeurt zal zijn. Bovendien is het heel belangrijk dat de pup leert rustig te blijven in handen van een ander, terwijl het baasje er niet is om haar vast te houden en te behoeden voor de boze buitenwereld, met andere woorden: de pup leert zelfstandig te functioneren.

De eerste echte trimbeurt kan pas plaats hebben, zodra de vacht voldoende is gegroeid, meestal na 5 tot 7 maanden. Dan is de vacht inmiddels zodanig lang geworden dat het hoog tijd is om de voeten uit te knippen, de oren uit te plukken en de vacht een stukje in te korten, zodat het minder overhangt en weer meer glans en body krijgt.

Schrijf jeĀ in voor een puppy gewenningsworkshop

 


Warning: Use of undefined constant TESTER - assumed 'TESTER' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/incredible/domains/waterhondentrimster.nl/public_html/wp-content/themes/waterhonden/functions.php on line 24