Workshops van 7 en 16 september 2011

Deze hebben jullie nog tegoed!

Soms heb ik zoveel workshops achter elkaar dat ik er niet tijdig aan toe kom om deTruus met curly coated Doodle Wiep fotoverslagen online te zetten. Vandaar deze keer twee workshops in één verslag.

Op 7 september jl. had ik het genoegen om een workshop te geven aan twee totaal verschillende Doodles en hun vrouwtjes: Truus en Otteline. En hoewel de werkwijze gelijk is, is het bij elke vacht toch weer even kijken naar wat er nodig is om er weer een mooi plaatje van te maken. Wiep had een echte krul/poedel vacht, Doodle een losse curly fleece vacht die weer heel anders valt. Beide honden hebben een op het lijf geschreven behandeling gekregen met een prachtig eindresultaat als gevolg!

Op 16 september jl. had ik maar liefst drie deelnemers die al lang geleden geboekt hadden. Vanwege één afzegging en een korte termijn oproep kon Jacoline het derde plekje invullen met haar Jip. Mariette is een bekend gezicht en wilde haar grote poedel Sep verder leren fine tunen. Astrid, zelf trimster wilde extra oefenen in het in model knippen van haar poedel en Jacoline was als de dood dat een willekeurige trimster haar Jip te kort zou trimmen en wilde zelf leren de vacht in toom te houden: lastig, want zelfs ik had moeite met de volle, lange manen van Jip. Voor het eerst verloor ik mijn scharen in de vacht en hadden nieuwe vlijmscherpe effileerscharen moeite door de dikke fleece vacht heen te komen, terwijl Jip klitvrij werd aangeleverd! Dat wordt wat zodra ze een volwassen vacht krijgt! Hoewel Mariette en Astrid op tijd weg gingen met hun honden, had ik voor Jip een uur extra nodig, waardoor het een hele lange dag werd voor een jonge Doodle die weinig gewend was. Maar de resultaten mochten er zijn. Astrid ging naar huis met een mooi gehoekte en strak geknipte poedel, Mariette met een naar wens kort geschoren Sep (lekker makkelijk) en Jacolien met een prachtige berige Jip.

Otteline en Truus, Mariette, Astrid en Jacolien: hartelijk dank voor deze fijne dagen, voor jullie enthousiasme en inzet. Heel veel succes en plezier met (het trimmen van en bijhouden van) jullie honden en heel graag tot horens of ziens!

Groetjes, Wanda

 

Reacties van de deelnemers

Otteline

Bedankt voor de gezellige, leerzame en goed verzorgde workshop samen met Doodle! Doordat we maar met 2 Doodle-baasjes waren kregen we alle aandacht die nodig was om de eerste trimvaardigheden op te doen.

Het was een intensieve dag (zowel voor de baasjes als de honden…;) maar zeer de moeite waard en wat zagen ze er weer mooi uit na afloop!

Ik ga er nu vol goede moed mee aan de slag. Dank voor al je tips en je geduld!

Groetjes Otteline en Doodle

Truus

Zojuist met Wiep een heerlijk wandeling gemaakt en ik realiseer mij nu dat ik gisteren al in de auto zat richting Driebergen. Een heerlijk dag waar ik veel geleerd heb. Want wat was dat ook alweer met die dikke randen aan de oren,…….bloedoren?? Nou ja, hoe komt een mens erbij. Nooit van gehoord zei Wanda, gewoon klitten. Net zoals die rand onder haar kin. En ik maar denken dat ik Wiep erg goed bijhield met borstelen. Ik vergat de randjes, de uiteindjes. En dit zijn onderdelen van de verzorging van de hond die we gisteren ook geleerd hebben. Geweldig, en wat leuk om zo bezig te zijn met je hond. Ik heb genoten, ja vermoeiend zo’n hele dag staan en ik moest mezelf even terugbuigen gisteren avond. Maar het heeft de pret niet mogen drukken. Wiep heeft op de terug weg heerlijk geslapen, languit op de achterbank en was er thuis weer helemaal voor een wandeling en een spelletje. En Wiep ziet er prachtig uit en ik heb het beloofd Wanda, ik hou het nu bij!

Nogmaals mijn hartelijke dank voor de leerzame dag en tot ziens!

Met groet van Truus en een knuffel van Wiep!

Workshop 7 september 2011

Workshop 16 september 2011


Warning: Use of undefined constant TESTER - assumed 'TESTER' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/incredible/domains/waterhondentrimster.nl/public_html/wp-content/themes/waterhonden/functions.php on line 24